Mohairstrømper

Viden om mohairsokker

Hvorfor mohairstrømper ?

Vi der arbejder med mohair, bliver næsten alle hjælpeløst forelsket i mohairfiberen.

Mohair er hårene fra en mohairged, der oprindelig kom fra Tyrkiet, men nu mest avles i Syd Afrika, Texas, England og Australien.

I årtusinder har mohairfiberen været værdsat for dens meget fine og særlige egenskaber. Mohair er berømt for dets styrke, glans, holdbarhed og isolerende evne. Den glansfulde og bløde fiber kan farves i smukke farver og er meget mere slidstærk end f. eks uld og bomuld.

Mohairgeder klippes 2 gange årligt. Det fineste mohair kommer fra kiddene og kaldes kidmohair. Mohair sorteres og ”grades” af et team af specialister, der rejser rundt fra farm til farm. Dyrene tager ikke skade af klipningen. Til strømper anvendes en relativt fin mohair. Vi taler om en meget tynd fiber. Det groveste mohair er stadig tyndere end det fineste uld. Andre kendte finere dyrefibre er kashmere, angora, alpaca og kameluld.

Mohairstrømper

Er meget behagelige. Der anvendes den fineste og bløde mohair og sokkerne strikkes efter meget traditionsbundne principper på maskiner i England, hvor trofaste medarbejdere kan deres håndværk

Er varme om vinteren og kølige om sommeren. Fugt fra fødderne eller omgivelserne ånder hurtigt ud gennem mohairen så foden altid føles tør og behagelig. Mohairfiberen er meget tynd og der opnås selv med en tynd strømpe god isolering.

Er lette at vaske i maskine og de krymper ikke eller filtrer ikke, med mindre du bevidst behandler den med foragt.

Er gode for dine fødder fordi fiberen af mohair er helt glat og derfor ikke tiltrækker og opsamler bakterier, der er skadelige for fodhygiejnen.

Kan meget ofte anvendes af personer, der ellers er følsomme overfor uld.

Er meget slidstærke og mohair anvendes derfor også til betræk til teaterstolesæder.

Er god mod dig og din hud og tjener dig i lang tid fremover.

Er vanedannende

Mohairulden kommer fra leverandører i Texas, Syd Afrika, New Zealand eller måske fra avlere i Danmark og England. Ulden opkøbes på verdensmarkedet af spinderierne, der vasker og kæmmer hårene til ”tops” der laves i garn til strikkefabrikken i England. På strikkeriet strikkes strømperne i ufarvet mohairtråd sammen med en nylontråd. Nylon giver stræk og sammenhængskraft i strømpen og kan ikke undværes. Der strikkes i forskellige mønstre og når sokken er strikket farves hele sokken i de ønskede farver.

Der er i fremstillingen eller avlen ikke involveret børnearbejde eller udnyttelse af fattige ulande. Vi er stolte af, at vores sokker er engelske og er forarbejdet efter de bedste traditioner og metoder. På fabrikken, der bl.a. strikker kvalitetssokker til de bedste huse i England arbejdes der efter metoder, der er udviklet gennem 4 generationers famileejerskab med en fast og stabil medarbejderstab.

KVALITET

Farver løber ikke ud eller smitter af. Nylon øger elasticiteten og supplerer mohairen i dets styrke. De råhvide sokker krymper en lille smule i første vask, men det er der taget højde for ved strikningen. Alle sokker kan vaskes i maskine ved 40 grader. Undgå tørretumbleren. De ufarvede sokker er helt naturlige (bortset fra nylon). De farvede er farvet så skånsomt som muligt både i forhold til miljø og produkt. Mohair reagerer ikke helt ens på de forskellige farver, men efter første vask, vil alle farver føles ens.

Mohairsokker er dyrere end andre produkter, men de holder længere og giver bedre komfort.

Vi ville gerne kunne levere et organiske og økologisk produkt. Det siger sig selv, at mohairgederne i de områder, hvor de avles, ikke oplever megen gift eller kunstgødning. Men farvning af strømper med naturlige plantefarver er alt for kostbart og ustabilt med de nuværende midler og metoder.