Arrangementer

Kursusprogram forår 2017

Strikkecafé

Velkommen til strikkecaféer i foråret
Medbring dit strikketøj og din veninde, søster, nabo eller strikkeklub. Tag gerne ekstra pinde og garn med – der er nemlig hver gang en miniworkshop med strikketips og -tricks.
Nyheder i form af modeller, garn, bøger eller andet vil også blive præsenteret.
Vi byder på kaffe og te samt lidt til den søde tand. Derudover vil der være mulighed for at nyde omgivelserne og hente inspiration i ro og mag, samt at handle i garnafdelingen med 10% rabat.
Er du kørt fast i dit strikkeprojekt, vil der være mulighed for at få hjælp, og vi vil naturligvis også gerne se dine fine færdige projekter.

Strikkecaféerne i foråret er på følgende dage:
– torsdag d. 26 januar kl. 19-21:30
– torsdag d. 23 februar kl. 19-21:30
– torsdag d. 30 marts kl. 19-21:30
– torsdag d. 27 april kl. 19-21:30
– torsdag d. 18 maj kl. 19-21:30

Vi glæder os til at se dig.

Kursus i at designe dit eget trekantede sjal

Torsdag d. 9. marts 2017 kl. 18.30-21.30
v/ Vithard Villumsen

123

Vithard er strikkedesigner, fiber- og tekstilkunstner, og så er han den ene del af dommerduoen i Den Store Strikkedyst. Han har strikket stort set altid og har arbejdet professionelt som strikkedesigner de sidste 10 år. Han har lavet designs til flere garnfirmaer, strikkeblade og DR. Med fødderne solidt plantet i den skandinaviske strikketradition er Vithard optaget af at undersøge og udforske, hvad strik er, og hvad strik kan. Vithard søger hele tiden ud mod kanten, for at undersøge, hvad der kan lade sig gøre med to pinde og noget tråd. Vithard spinder også og har spundet både traditionelle garner og højst utraditionelle, f.eks. garn der vokser karse ud af. Vithard er en erfaren underviser, der møder kursisterne med ro, respekt og tålmodighed. Han holder foredrag og afholder kurser i både ind- og udland, såsom Japan, Amsterdam, Canada og USA.

Lidt om kurset:
Efter, at det der nøgle håndfarvede garn har ligget i dit garnlager meget længe er det på tide at få det brugt. Dette kursus er en introduktion til top-down sjaler, og vi ser på hvilke elementer, der indgår i et sjal, samt hvordan du fordeler dem på sjalet. Vi snakker om forskellige mønster- og masketyper, forskellige former for udtagninger, forskellige garntypers betydning for det færdige resultat, og hvordan man omformer et mønster fra en firkantet prøve til det trekantede sjal. Du kommer til at designe dit eget sjal, som kan være så simpelt eller avanceret, som du selv ønsker.
Deltagerne skal medbringe et nøgle garn, som de ønsker at bruge til deres sjal, pinde der passer til
garnet (gerne lidt større end den anbefalede størrelse), ternet papir og noget at skrive med.
Deltagerne opfordres også til at medbringe deres yndlings strikkemønsterbog.

Vi byder på en sandwich, et glas vin/vand, te, kaffe og lidt sødt.
Pris alt inkl. 350,-
Tilmelding senest d. 20. februar 2017 på: kursus@tind-textilkunst.dk

Kursus i tofarvet patent

Onsdag d 12.4. 2017 kl 18 v. Bodil Munch

Tofarvet patent
Ved hjælp af ind- og udtagninger kan vi skabe de smukkeste mønstre i tofarvet patent.
Vi vil fortrinsvis arbejde i tofarvet patent, og skabe mønstre ved ind- og udtagninger. Der undervises ikke i grundlæggende patentstrikning.

Pris for kursus samt sandwich, drikkevarer og lidt sødt: 350 kr

Tilmelding senest 28.3 2017 på : kursus@tind-textilkunst.dk

FRI STRIK hos TIND om LØRDAGEN

Kom og strik hos Tind
Vi er i gang igen i det nye år med FRI STRIK hver lørdag kl 13-16. Cafeen åben for alle, som har lyst til at strikke sammen.
Medbring dit strikketøj og tag evt din veninde eller strikkegruppe med. Eller kom og nyd en stille stund i hyggelige omgivelser.
Vi byder på kaffe/te og masser af inspiration. Kig i de nyeste strikkebøger og nyd de lækre garner. Vi har også altid mange opstrikkede modeller, man kan prøve.

Vi håber at se alle Jer strikkeinteresserede og glæder os.